Belföld

Hárommillió magyar internetkapcsolat

Négy év alatt mintegy hétszeresére nőtt az internethasználat, és mára az ország valamennyi oktatási intézményében van már széles sávú internetcsatlakozási lehetőség - közölte informatikai és hírközlési miniszter.

Kovács Kálmán elmondta: míg 2002-ben az 1 milliót sem érte el az internethozzáféréssel rendelkező számítógépek száma Magyarországon, most 3 millió komputerrel lehet belépni a világhálóra. Hangsúlyozta: a Közháló program eredményeként a tavalyi év végére az ország valamennyi oktatási intézményében van szélessávú internetcsatlakozási lehetőség, és kialakult az e-Magyarország pontok 2700 egységből álló hálózata. A világhálón belül létrejött egy magyar alháló, és megkezdődött 300 intézmény adatainak egységes rendszerben való feltöltése a nemzeti digitális adattárba.

Európában elsőként Magyarország szabályozta törvényben az elektronikus információszabadságot, és tette lehetővé törvényes keretek között a hozzáférést a közadatokhoz. Ennek eredményeként két év alatt 25 ezer közhivatal adatai lesznek hozzáférhetőek az interneten – hívta fel a figyelmet Kovács.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik