Belföld

Szerelmet fogadtak a férfiak újévkor

Az internetezők 63 százaléka legalább egyszer tett már újévi fogadalmat, 2006-ra mégis kevesebb mint egyötödük ígért meg valamit – derül ki az NRC Piackutató friss felméréséből.

A férfiak 59, a nők viszont több mint 70 százaléka már legalább egyszer tett újévi fogadalmat. A nagy elhatározások inkább a fiatalabb generációra jellemzőek: míg a mai 18–29 évesek 70 százaléka fogadott már meg valamit az új esztendőre, addig a 40 évnél idősebb internetezők alig több mint feléről mondható el ugyanez.

Leggyakrabban életmódunkon szeretnénk változtatni: a szilveszteri fogadkozók háromnegyede – különösen a hölgyek – egészsége érdekében próbált már változtatni addigi életvitelén, 21 százalékuk pedig a munkájával kapcsolatban jutott e döntésre. Párkapcsolatával, szerelmi életével összefüggésben a megkérdezettek 17 százaléka – többségükben férfiak – tett fogadalmat.

A felmérés adatai szerint a válaszadók több mint 90 százalékának sikerült már legalább egyszer megvalósítania új esztendőre tett elhatározásait, de mindössze 7 százalék tartja meg mindig ígéreteit. A fogadkozók egytizede ugyanakkor még sosem tartotta be, amit elhatározott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik