Belföld

Lecsúszott egy Malév-gép a kifutóról

Lecsúszott a pályáról a Malév 671-es járata. A műszaki mentés megkezdődött.

Lecsúszott a pályáról a Malév 671-es berlini járata kanyarodás közben. A baleset során a gépen lévő 32 utas közül senki nem sérült meg. A Boeing 737-600-as repülőgép műszaki mentése, valamint az esemény kivizsgálása folyamatban van – tudta meg a FigyelőNet.


A repülőgép pénteken, menetrendszerinti időben 11:15-kor rendben leszállt a ferihegyi repülőtér egyes kifutópályájára, majd a gép a gurulóútra való kanyarodáskor lecsúszott a betonról.


A repülőgép műszaki mentése nem okoz fennakadást a légi közlekedésben, mert a januárban megszokott kisebb forgalmat a fennmaradt egy kifutópályán is le lehet bonyolítani – tudta meg az FN a Budapest Airport Rt.-től. A Malév menetrendjében sem okoz fennakadást a baleset, mert a téli mentrendben a gépet a társaság 29 gépből álló flottájából azonnal pótolni tudták.


A repülőgép a legurulás közben – eddig még tisztázatlan okból – lecsúszott a betonról, orrfutója a felázott talajon van. A repülőgép állapotának vizsgálatát azt követően lehet megkezdeni, ha a gépet visszahúzták a felázott talajról a betonra – mondta Németh Krisztina, a Malév kommunikációs vezetője.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik