Belföld

Fegyelmi eljárás a gyógyintézeti központban

Felmentette a munkavégzés alól, és fegyelmi eljárást kezdeményezett az Egészségügyi Minisztérium az Országos Gyógyintézeti Központ (OGYK) gazdasági igazgatója ellen, amely intézet tartozása több mint egymilliárd forint.

“Egy rutinellenőrzést folytattunk az OGYK-ban, az ellenőrzés során olyan megállapításokat jelentettek számunkra, amelyek további vizsgálatokat generáltak” – mondta Rácz Jenő, akit a távirati iroda a közszolgálati rádió híre alapján keresett meg.

Ezek a vizsgálatok vezettek a fegyelmi eljárás megindításához, amely még nem zárult le. A vizsgálat eredménye derít fényt arra, hogy a gazdasági vezetőt, Kálmán Zoltánt felmentik-e állásából.

Korábban a Kincstári Biztosi Iroda vezetője az InfoRádióban azt mondta, hogy az OGYK tartozása a november 25-i állapot szerint 1 milliárd 18 millió forint volt, amelyből 215 millió forint járt le.


Vályi-Nagy István, az Országos Gyógyintézeti Központ vezetője ugyancsak az InfoRádióban elmondta: a finanszírozás, illetve annak korlátozása miatt gyűlt fel a kórház adósságállománya.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik