Belföld

Csütörtökig lehet jelentkezni a februári érettségikre

Csütörtökön lehet utoljára jelentkezni a február–márciusi érettségi vizsgákra – közölte az oktatási tárca hétfőn az MTI-vel.

Ez a vizsgaidőszak a javító, pótló vizsgázókon kívül elsősorban a korábban érettségizettek számára jelent lehetőséget a kiegészítő, szintemelő és ismétlő vizsgák letételére – áll a szaktárca közleményében. A középiskolai tanulók közül azok, akik korábban már középszinten előrehozott érettségi vizsgát tettek, ebben a vizsgaidőszakban ugyanabból a vizsgatárgyból szintemelő vizsgára jelentkezhetnek. Rendes és előrehozott vizsga ebben a vizsgaidőszakban nem tehető – tudatta a minisztérium.

Mint írták, a február–márciusi vizsgaidőszakban csak az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont (OKÉV) hét regionális igazgatósága szervez érettségi vizsgákat, a középiskolák nem, ezért a vizsgázóknak jelentkezésüket közvetlenül az OKÉV azon területileg illetékes regionális igazgatóságához kell benyújtaniuk, amelyiktől vizsgájuk megszervezését kérik. A jelentkezést a megfelelő mellékletekkel együtt személyesen, meghatalmazott útján vagy postai úton lehet benyújtani.

A felsőoktatási felvételihez szükséges érettségi vizsgák megszerzésére ezen a vizsgaidőszakon kívül még mindenki számára rendelkezésre áll a május–júniusi vizsgaidőszak, amelyben minden vizsgafajta letehető, és amelyre – hasonlóan a felsőoktatási felvételihez – a jelentkezési határidő 2005. február 15. – olvasható a szaktárca közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik