Belföld

Matthäus jövője továbbra is bizonytalan

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége egy rasszizmus elleni közleményt fogadott el pénteki rendkívüli ülésén, amelyen nem került szóba Lothar Matthäus szövetségi kapitány sorsa.

December 21-én sor kerül a Magyar Labdarúgó Szövetség rendkívüli közgyűlésére, melynek összehívását Kisteleki István ligaelnök kezdeményezte – derült ki az elnökség rendkívüli ülése után tartott sajtótájékoztatón. Bozóky Imre, az MLSZ elnöke az MTI kérdésére hozzátette, valószínűleg még a közgyűlés előtt sor kerül az elnökségi ülésre, amelyen döntés születik majd Lothar Matthäus szövetségi kapitány sorsáról.

Az MLSZ elnöke azért hívta össze a szövetség elnökségének rendkívüli ülését, mert a szombati MTK-Újpest NB I-es mérkőzésen antiszemita bekiabálások hangzottak el – írja az MTI. Az eset miatt a Magyarországi Zsidó Hitközszégek Szövetsége (Mazsihisz) is nyílt levelet intézett Bozóky Imre elnökhöz.

A tanácskozásnak másodsorban a keddi Honvéd-MTK kupameccsen történtek szolgáltattak apropót. Saskőy Szabolcs játékvezető tevékenysége miatt a kispesti vezetők közül Kőszegi Géza klubigazgató “munkakörben elkövetett gazdasági és erkölcsi károkozást”, míg Kiss Zsolt tulajdonos “csalást” emlegetett – jelenti a Nemzeti Sport.

A rasszizmussal kapcsolatban Bozóky megjegyezte: az MLSZ, mint társadalmi szervezet egyedül nem képes megoldani a problémát, ezért hívta segítségül a Belügyminisztériumot, az Igazságügyi Minisztériumot, a Nemzeti Sporthivatalt, az Ombudsman Hivatalt és a ligát. Ezen felül súlyos szankciókat – akár az országos keretből való kizárást – helyezett kilátásba az elnökség azon játékvezetők ellen, akik a jövőben a szabályokban foglaltakat figyelmen kívül hagyják.

Az előírások szerint a találkozót fel kell függeszteni, amennyiben erőszakos cselekmény, vagy rasszista megnyilvánulás történik a lelátón, s ha a helyzet a felszólítás ellenére sem változik, akkor a bírónak le kell fújnia a találkozót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik