Belföld

Letartóztatások a merénylet után

A jordániai hatóságok csütörtökön letartóztatták az előző napi ammáni merényletek több gyanúsítottját.

A hivatalos bejelentés szerint a gyanúsítottak mellett több gépkocsit is lefoglaltak. A terrorakció nyomán legalább 56-an életüket vesztették, és több mint háromszázan megsebesültek.

A robbantássorozat első helyszíne a Radisson SAS szállodalánc hoteljének bankett-terme volt, ahol éppen egy 250 fős esküvői összejövetel zajlott. Szemtanúk szerint az épület viszonylag épen vészelte át a detonációt. A második merénylet a Grand Hyatt hotelnél történt. A szállót, melynek kőből épült bejárata teljesen leomlott, kiürítette a rendőrség. A harmadik terrorcselekményt az izraeli nagykövetség közelében található, háromcsillagos Days Inn szállodában követték el. (További részletek >>)

A rendőrségi közlemény nem részletezte sem az őrizetbe vettek számát, sem pedig kilétét. A jordániai közbiztonsági hivatal egyúttal közölte, hogy nem voltak előzetes értesüléseik arról, hogy merényleteket készítenek elő a három szálloda ellen.

A bejelentésre néhány órával azután került sor, hogy az Abu Muszab az-Zarkávi jordániai terrorista vezette szervezet az al-saf.net című honlapon tette közzé nyilatkozatát, amely szerint ők követték el a véres robbantásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik