Belföld

Erős karácsonyban bíznak a kereskedők

A kereskedők erős karácsonyi forgalomra számítanak. A választási kampányok előtt ugyanis érezhetően nagyobb a bérkiáramlás, nő a fogyasztási kedv. Az államkassza pedig jelentős áfabevételre számíthat – írja a Napi Gazdaság.

A Napi Gazdaság által megkérdezett kereskedők kimagasló bevételre tesznek szert az év utolsó két hónapjában, behozva az év eleji lemaradást. A nagyobb gyártók nagyobb dinamikát is elképzelhetőnek tartanának, de alapvetően elégedettek a teljesítménnyel.

Az áruhitelezők is felfutásra számítanak a nulla százalékos THM-mel ajánlott kölcsönökben bízva. A Napi Gazdaság szerint a bankok költségét a kereskedők finanszírozzák, így ugyan csökken a profitjuk, de vélhetően nagyobb forgalmat tudnak generálni.

A kereskedelmi láncok decemberi marketingkampányába a legtöbben már beépítik a jövő évi áfacsökkentést. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint 5-6 százaléknál nem várható nagyobb forgalomnövekedés, hiszen a kiskereskedelem erősödése igazodik a nemzeti össztermékhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik