Belföld

Kisgyerekkel együtt szállítottak el egy autót Szegeden

Egy ötéves kislánnyal együtt szállított el egy járművet a "pókos autó" Szegeden – értesült az MTI.

A gyermek édesanyja elmondta: férje hétfőn délután bement az egyik belvárosi gyógyszertárba, ötéves kislányukat az autóban hagyta; mire visszatért, mindkettőnek hűlt helyét találta. A férfi az első pillanatban rablásra gondolt, arra végképp nem, hogy a közterület-felügyelők vagy a rendőrök intézkedtek, ugyanis várakozni tilos tábla után állt, amelyen nem volt elszállításra utaló kiegészítő jelzés.

Mint később kiderült, a szegedi parkolási cég a közterület-felügyelők utasítására vitte el a kocsit. A kamerázást és szállítást végző felnőttek közül egynek sem tűnt fel az autóban az ötéves kislány.

A megrettent apuka taxiba ült, és mégis elindult a parkolási társaság telepére; útközben édesapja telefonon értesítette őt, hogy látta az autót, amint a pókos autóként emlegetett járművön lóg. A gyermeket, akinek szerencsére az ijedtségen kívül nagyobb baja nem történt, megtalálták.

A szállítók egyébként a rokonoktól szereztek tudomást az “utasról”. Arra a kérdésre, hogy miért nem néztek be az autóba, azt válaszolták, hogy nem dolguk. A tízezer forintos szállítási díjat a családnak ki kellett fizetnie, később azonban a parkolási ágazat igazgatójának utasítására visszaadták a pénzt a szülőknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik