Belföld

Újabb világméretű Guiness-rekord kísérlet a cukorbetegség ellen

A Novo Nordisk gyógyszergyártó vállalat kezdeményezésére, a Nemzeti Cukorbeteg Alapítvány (NCA) támogatásával, és a Sensation Event Marketing ügynökség szervezésében, újabb rekordkísérlet veszi kezdetét 2005 november 13-án, vasá

Tavaly a diabétesz világnap alkalmából rendezték meg az első globális sétát, melynek eredménye rendkívüli volt: több, mint 68.000 ember sétált egy időben, a Föld 53 országban, mind a 7 kontinensen, beleértve az Antarktiszt is. Igazi világméretű rendezvény volt, amely sikeresen ráirányította a figyelmet egy olyan problémára, ami mindenkit érinthet, bárhol is él a Földön. A szervezők szeretnék, ha idén még többen csatlakoznának, megdöntve az előző rekordot, még több emberhez juttatva el az üzenet.

Miért fontos a világméretű, figyelemkeltő séta?
Mert a cukorbetegség az egyik leggyakoribb, nem eléggé kommunikált, nem eléggé ismert, de világszerte rendkívüli módon elterjedt betegség. A negyedik legfőbb halálozási ok a fejlett országokban, és elérte a járványszerű méretet sok fejlődő és újonnan iparosodó nemzet országaiban is.

Miért 30 perc, és miért séta?
Mert már napi 30 perc könnyű mozgással sikeresen vehetjük fel a küzdelmet a civilizációs betegségekkel, így a cukorbetegséggel szemben is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik