Belföld

Matthäus egyelőre marad

A német élvonalban szereplő 1. FC Nürnberg a hét elején menesztette edzőjét. Az elmúlt napokban a lehetséges utódok neve között a magyar válogatott irányításával megbízott Lothar Matthäusé is felmerült. A megállapodás azonban nem jött létre – jelenti a kicker.

A klub vezetősége és 44 éves egykori világbajnok focista szombaton egyaránt úgy nyilatkozott a DSF sportcsatornának, hogy nem sikerült megegyezniük. A nürnbergi klub vezetői elmondták, hogy ők nem tartottak igényt Matthäus szolgálataira. „A leendő új trénernek nemcsak szakmai és emberi szempontból kell megfelelnie, de egy bizonyos eufóriát is ki kell váltania. Elsősorban az a célunk, hogy a rajongóinknál elvesztett hitelünket visszaszerezzük.” – nyilatkozta Martin Bader, az egyesület sportigazgatója. Márpedig a rajongók egyáltalán nem lelkesednek Matthäusért, és a sajtóban megjelent spekulációkat követően bojkottal és az egyesületből való kilépéssel fenyegetőztek.

A német edző ezzel szemben úgy nyilatkozott a csatornának, hogy ő adott kosarat az egyesületnek. „Meg kell, hogy mondjam, az egész szituáció nem nagyon volt az ínyemre. Még mielőtt találkoztam volna a klub elöljáróival már nyilvánosságra is hozták az ügyet” – mesélte Matthäus, akit saját elmondása szerint kimondottan vonzott a kihívás, hogy a Bundesliga utolsó helyéről elmozdítsa a nagy múltú csapatot.

A magyar válogatott a 2006-os németországi világbajnokság selejtezőiben csak csoportja negyedik helyén végzett és lemaradt a vb-ről. Nemzeti csapatunk november 16-án, szerdán Görögországgal játszik majd Athénban. Matthäus további sorsáról az idei év végéig születhet döntés. A szakvezetőnek ugyanis addig van érvényes szerződése a magyar szövetséggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik