Belföld

Szinten maradt az olaj ára

Péntek reggel tartotta az árát a kőolaj a szabadpiacon, kereskedők szerint a befektetők mérlegelik, hogy a növekvő amerikai stratégiai kőolajtartalékok és az általában kissé csökkenő fogyasztás szerint, vagy pedig a tél közeledtével az egyelőre csökkenő fűtőolaj-tartalékra figyelve spekuláljanak-e. A WTI hordójáért 61,10 dollárt kérnek, a Brentért 59,20-at.

A nyugati féltekén irányadó amerikai West Texas Intermediate könnyűolajfajta a legközelebbi, decemberi határidőre közép-európai idő szerint péntek reggel hordónként (159 liter) 61,10 dollár volt a New York-i árutőzsde (NYMEX) Szingapúrban folytatódó, elektronikus ACCESS jegyzésében, 1 centtel drágább a csütörtöki New York-i zárónál.

Az ólmozatlan normálbenzin a legközelebbi, novemberi határidőre péntek reggel gallononként (3,78 liter) 1,5935 dollár volt a szingapúri ACCESS-ben, 0,0009 dollárral drágább a csütörtöki NYMEX-zárónál.

Az északi-tengeri Brent könnyűolaj referenciafajta péntek reggel hordónként 59,20 dollár volt a legközelebbi, decemberi határidőre a Londoni Nemzetközi Olajtőzsdén (IPE), 6 centtel drágább a csütörtöki zárónál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik