Belföld

K&H-ügy: új bizonyítékok, folytatódik a nyomozás

Fővárosi Főügyészség részben helyt adott a K&H Equities beadványának és a nyomozás folytatását rendelte el - közölte az MTI-vel az ügyészség szóvivője hétfőn.

A K&H Equities szeptember 9-én tájékoztatta az MTI-t, hogy beadványt nyújtott be a Fővárosi Főügyészséghez a K&H Bank korábbi vezérigazgatója, Rejtő E. Tibor, valamint a Betonút Rt. többségi tulajdonosa, Dunai György vonatkozásában.

Varga Jenő, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-t hétfőn arról tájékoztatta, hogy a rendelkezésre álló új bizonyítékokat a jelenleg folyamatban lévő elkülönített eljárásokban kell a nyomozóhatóságnak megvizsgálnia.
“Az ügy szempontjából lényeges, hogy új bizonyítékok kerültek elő, ezekről a nyomozás érdekében azonban semmit nem kívánok mondani” – mondta. Hozzátette: jelen pillanatban nincs személyre szóló megalapozott gyanú a beadvány kapcsán, addig ez fel sem merülhet, amíg nem ellenőrzik az információkat.

A rendőrségi nyomozás befejezésekor a K&H Equities gondosan áttanulmányozta a rendőrség által feltárt bizonyítékokat. Mindazon az esetekben, amelyekben nyilvánvaló eltérés mutatkozott a cég által feltártak és a hatóságok megállapításai között az egyes személyek visszaélésekkel kapcsolatos felelősségéről és érintettségéről, a K&H Equities hivatalos formában felhívta a hatóságok figyelmét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik