Belföld

Bombariadó a debreceni nagyállomáson

Mintegy nyolcszáz utas kényszerült elhagyni a debreceni nagyállomást bombafenyegetés miatt hétfőn délután - közölte az MTI-vel a Debreceni Városi Rendőrkapitányság sajtóreferense.

Juhászné Kiss Katalin rendőr százados elmondta: a pályaudvar egyik ingyenesen hívható számára érkezett a hívás, amelyben egy középkorú férfihang közölte, hogy bombát helyezett el az állomáson. A fenyegetésről azonnal bejelentés érkezett a rendőrségre, s a helyszínre érkező járőrök azonnal kiürítették a nagyállomás területét.

“Az állomáson bent lévő vonatokat az állomáson lévő külső vágányokra helyezték, a beérkező vonatokat pedig az állomás nem fogadta – mondta a sajtóreferens, hozzátéve, hogy a bombakutató járőrök munkája alatt mintegy nyolcszáz utasnak kellett a lezárt területen kívül várakoznia.

Juhászné Kiss Katalin közölte azt is, hogy közben beazonosították a hívás helyszínét: az ismeretlen férfi egy Vámospércsi úti nyilvános telefonfülkéből telefonált. A fülkénél helyszíni szemlét tartottak a rendőrök, a közelben pedig a nyomózók adatokat gyűjtöttek esetleges szemtanúk felkutatására, s az ismeretlen telefonáló beazonosítására.

A vasúti forgalom a bombakutatás után délután négy óra után indulhatott meg a debreceni pályaudvaron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik