Belföld

Repülőterek és a regionális gazdaságfejlesztés

Október 25-én nagy érdeklődésre számot tartó konferenciára kerül sor elsősorban a helyi repülőterekkel kapcsolatos kérdésekről.

Ez a konferencia egy tavaszi nagysikerű esemény folytatása. Az eltérő nagyságrendek ellenére érdemes valamennyi repülőtérrel együttesen foglalkozni. A több tucatnyi hazai repülőtér közös céljául a gazdaságos működtetés, a lehetőségek kihasználása, az előrelépés, a fejlődés akarása tűzhető ki. Ezek a létesítmények minden esetben több település életére is kihatással vannak, így ezekben a kérdésekben a tulajdonviszonyoktól függetlenül a repülőterek környezetében lévő önkormányzatok valamennyien érintettek, érdekeltek. A fejlesztések befektetőket, központi programokat, pénzügyi eszközöket igényelnek. A mostani konferencián szóba kerül a közlekedési infrastruktúra szerepe a kormány gazdaságfejlesztési elképzeléseiben, a regionális fejlesztési tervek és a helyi repülőterek helyzete, lehetőségei a 2006. évi költségvetés tükrében, és elhangzanak javaslatok komplex gazdaságfejlesztési programok kidolgozására, melyek megvalósításába a helyi repülőterek bekapcsolhatóak, sőt kiemelkedő szerepet kaphatnak. Szó esik még a délutáni workshop keretében a regionális fejlesztésről a repülőterek vezetői szemszögéből, a repülőtér fejlesztésről és megtérülésekről a helyi önkormányzatok szempontjából is.

A konferencia előadói dr. Kolber István, regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter, Horváth Zsolt Csaba, GKM közlekedési helyettes államtitkár és Dr. Csuhaj V. Imre, MVA kuratóriumi elnök, Beszállítói Befektető Rt. elnök-vezérigazgatója, , dr. Toller László Pécs polgármestere, a Budapest Airport, a Debreceni repülőtér vezetője, valamint az börgöndi fejlesztési project vezetője.



További információk:

ETK Szolgáltató Rt.
www.etk-rt.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik