Belföld

Zuschlag mégis visszalépett

Az MSZP elnökségének keddi ülésén végleg eldőlt, hogy nem lesz Zuschlag János egyéni képviselőjelölt – írja a szerdai Népszabadság.

A kiskunhalasi politikus egy éve kényszerült lemondani mandátumáról, miután a Terror Házánál a holokauszt áldozatain viccelődött. Az MSZP helyi szervezete ugyan újra Zuschlagot kívánta jelölni 2006-ban, de a pártvezetés ez ellen mindent megtett. Zuschlag János végül visszalépett. A politikus a jövőben az MSZP kiskunhalasi szervezetében dolgozik tovább, mint mondta, azt tartja a legfontosabbnak, hogy a térség minél több uniós forráshoz jusson a 2007-2013 közötti időszakban.

A Terror házánál tett kijelentését firtató kérdésre Zuschlag így válaszolt: „Hibáztam. Bocsánatot kértem. Lemondtam a mandátumomról. Tisztában vagyok azzal: nagyot vétettem. Remélem, az idő és a választók lehetőséget adnak, hogy bebizonyíthassam: alkalmas vagyok a képviseletükre. Megjártam a kálváriámat. Megtanultam, hogy visszafogottabbnak, szolidabbnak kell lennem, mert könnyen el lehet csúszni. Akár egy rossz mondaton is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik