Belföld

Távozott Vadász János kormánymegbízott

Vadász János, a közszolgálati reform előkészítéséért felelős kormánymegbízott a közszolgálati törvény megalkotásával elvégezte a rá bízott munkát, ezért felmentését kérte, amelyet a miniszterelnök elfogadott.

Vadász János elmondta: feladata az új közszolgálati törvény megalkotása volt. “Ezt a munkát megköszönte a miniszterelnök úr, méghozzá nagyon jó minősítéssel látta el” – tette hozzá. A kormánymegbízott tájékoztatása szerint a kormány ennél több reformot szeretne megvalósítani, és ezzel összefüggésben abban állapodtak meg Gyurcsány Ferenccel, hogy egy következő találkozón beszélik meg az esetleges feladatokat.

“Megállapodtunk egy következő találkozóban, amikor is eldöntjük azt, hogy egyfelől ő mit ajánl, másfelől én milyen felkérést fogadok el” – mondta Vadász János. – A közszolgálat finanszírozása reformra vár, hiszen egy hatékonyan működtetett, racionálisan szervezett állami és önkormányzati rendszerre van szükség.

“Nem hiszek semmilyen olcsóbb és kisebb államban, viszont egy hatékonyan működtetett, racionálisan szervezett állami, önkormányzati rendszer esélyteremtő munkájában hiszek, és azt gondolom, ezt kell csinálni” – fogalmazott Vadász János.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik