Belföld

Újra meghallgatná Orbánt a bizottság

Nem tudott megegyezni a kormánypártok és az ellenzék képviselője arról, mennyiben tartozik a bizottság hatáskörébe a Tokaj Kereskedőház tevékenységének, és az Orbán-család lakáscseréinek vizsgálata. A bizottság újra meg akarja hallgatni Orbán Viktort.

Az Orbán-család gazdagodását vizsgáló parlamenti bizottság szocialista tagjai a testület szerdai ülésén megszavazták, hogy a Tokaj Kereskedőház Rt. 1999-2001 közötti tevékenységének értékelése szükséges ahhoz, hogy valós képet kapjanak az Orbán-család meggazdagodásának módjáról. Herényi Károly, a bizottság MDF-es tagja viszont úgy értékelte, hogy ez nem tartozik a bizottság hatáskörébe, ezért nem szavazott. Herényi abban sem értett egyet a kormányoldallal, hogy a korábban Orbán Viktor és felesége tulajdonában levő Haris közi lakás képezte a vagyonosodás alapját.

A bizottság szükségesnek tartja Orbán Viktor ismételt meghallgatását, s erre november 9-ét javasolja a volt miniszterelnöknek – mondta a bizottsági ülés után Szabó Zoltán. A bizottság szocialista tagja szerint számos újabb tény került felszínre, amely Orbán Viktor több korábbi kijelentését megkérdőjelezi. Ezek tisztázása érdekében szükséges az egykori kormányfő meghallgatása. Ha a testület által megjelölt időpont nem megfelelő, kérik Orbán Viktor, hogy jelöljön meg október 24. és november 18. között egy számára megfelelő időpontot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik