Belföld

Együtt indul a MIÉP és a Jobbik

Együtt indul a jövő évi országgyűlési választásokon a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) és a Jobbik Magyarországért Mozgalom - erősítette meg Győri Béla kedden az MTI-nek az egyik internetes portál értesülését.

Október közepéig lezárulnak az erről hetek óta folyó tárgyalások – közölte a MIÉP szóvivője. További részletek említése nélkül annyit árult el, hogy “ebből a két pártból a választásokra egy pártot kell csinálni”. Mint mondta, ettől azt várják, jelentősen javulnak az esélyeik arra, hogy átlépjék az ötszázalékos parlamentbe jutási küszöböt.

A Hírszerző.hu internetes portál keddi információja szerint “a két párt vezetői késznek mutatkoznak arra, hogy ellentéteiket félretéve a napokban is zajló tárgyalások sikere esetén közösen vágjanak neki a 2006-os választásnak”.

A két szervezet együttműködését szeptember közepén vetette fel nyilvánosan Bognár László egykori MIÉP-alelnök, miután a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen kimondta: szabálytalan volt két és fél évvel ezelőtti kizárása a pártból, akárcsak Csurka István akkori újraválasztása az elnöki poszton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik