Belföld

MEGHALT A KIRÁLY, ÉLJEN A KIRÁLY !…

Több hónapi tárgyalás után döntés született: az 55 évet megért AUTÓKUT Rt. utolsó szakmai tevékenységét is feladja. Az érintett Vizsgálati Főosztály munkatársai viszont nem így gondolták és megalakították a JÁFI-AUTÓKUT Kft.-t.

Ezzel a kicsit túlzónak ható idézettel kívánom jelezni minden régi és új megrendelőinknek, volt és leendő ügyfeleinknek, szakmai barátainknak és szakmai kollégáinknak, régi kedves tanárainknak, akik nemcsak értünk, hanem a szakma jövőjéért is aggódnak, szimpatizánsainknak, hogy 2005. augusztus 1-től az AUTÓKUT Rt. Vizsgálati Főosztálya tevékenységét a munkatársai által magántőkéből alapított JÁFI-AUTÓKUT Mérnöki Kft. folytatja. Folytatja ezzel azt az 55 éves tradíciót, amelyben az elődök munkája, a munkájuk megbecsülése mindig is összefogta és éltette a sok vihart megért és mégis sikeres, országon belül és országhatáron kívül ismert és elismert JÁFI-t, majd AUTÓKUT Vállalatot és végül az Rt.-t… Az, hogy az út ide vezett törvényszerű volt, s hogy milyen feltételekkel sikerült az új társaságot megalakítani: arről majd máskor…
Azt a hagyomány tiszteletet és szakma szeretetet, amelyet az AUTÓKUT Vizsgálati Főosztályának munkatársai mindig is éreztek cégük és munkájuk iránt, bármilyen mélyponton is volt annak csillaga, ma már nem sokan érthetik és érezhetik át, sőt kicsit sarkítva: ez az összetartozás-érzés kevés mai csapatban, szakemberben található meg s mondhatni szinte már korszerűtlen is, abszolute nem “trendi”… Erre én csak azt tudom mondani: mi soha sem szégyelltük és ebben a ridegedő világban sem szégyelljük érzelmi kötődésünket egy olyan sok magyar sikert megért szakmában, mint az autóipar, amelynek nagy szüksége lenne a gyors és gyökeres megújulásra, az új, korszerű szemléletű szakmai kristályosodási pontok kialakulására és kibontakozására.
Az állam, mint tulajdonos nem vállalt minket, de mi vállaltuk magunkat! Emberi erőnkből, anyagi képességeinkből, több évtizedes szakmai múltunkból táplálkozva felvettük az eldobásra ítélt zászlót és folytatjuk a munkát, folytatjuk a harcot a korábban oly’ sikeres magyar autóipar újbóli felemelkedéséért, újabb sikereiért, mint JÁFI-AUTÓKUT Mérnöki Kft. Hogy mindez csupán Don Quijote-i szélmalom harc lesz-e, egyáltalán nem csak rajtunk múlik…
Kérjük ebben a szakma támogatását úgy, ahogy most induló régi-új társaságunk is mindent el fog ennek érdekében követni.
Magunknak sok erkölcsi és emberi erőt, régi megrendelőink és partnereink további jelentkezését és megbízásait, szakmai kollégáink megértő támogatását kívánom.
Remélem, így lesz…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik