Belföld

Saját Skype mindenkinek, továbbra is ingyen

Jó hír a Skype-rajongóknak. A most megjelent programfrissítésben semmi sem utal arra, hogy az eBay változtatni szeretne az eddigi ingyenességen.

A új frissítésen még nincs nyoma az eBay hatásának, így inkább egy kiegészítésről van szó, mint gyökeres változásról. A cég jövőjében kételkedő Skype-telefonosoknak ettől még jó pár hónapig nem kell tartaniuk.

A nemrég eBay-tulajdonba került VoIP-óriás díjnyertes szoftverének új verziójával rukkolt elő. A cég által kiadott sajtóközlemény szerint: “Örömünket leljük annak megértésében, mi készteti az embereket arra, hogy az internetes kommunikációt mindennapi életük részéve tegyék. Azzal, hogy figyelünk telefonálóink igényeire, mindig egy lépéssel előbbre járunk a versenytársaknál” – nyilatkozta elégedetten Niklas Zennstörm, a Skype társalapítója és vezérigazgatója.

SkypeOut

A két legfontosabb újdonság, a hívásátirányítás és a Skype személyreszabásának lehetősége. Előbbi révén a felhasználók bejövő hívásaikat egy másik Skype-hozzáférésre, vagy vezetékes, illetve mobil számra irányíthatják át, mindezt úgy, hogy a hívót nem terheli pluszköltség. A másik Skype felhasználóhoz való átirányítás díjtalan, a hagyományos telefonszámokra való átirányítás előnyeit pedig a SkypeOut előfizetői élvezhetik majd. A cég állítása szerint a béta verzió tesztelőinek, mintegy 83%-a könnyűnek találta a hívásátirányítás használatát.

Egyedi Skype

A másik új szolgatatás, a Personalise Skype révén a felhasználók eredeti képekkel, hangjelzésekkel és csengődallamokkal formálhatják saját igényeik szerint a szoftvert. A program testreszabhatósága 1 euróért (körülbelül 250 forint) érhető el. A vállalat szerint ez az új tulajdonság izgalmas piaci lehetőség a reklámipar számára is. A Personalise Skype első ügyfelei között találhatjuk az American Greetings e-card szolgáltatót, a Qpass-t, a csengőhangokért való elektronikus fizetési mód úttörőjét és a Wee World avatárokkal foglalkozó céget is.

Persze ez csak a kezdet. Lehet hogy a jövőben egy Wee Worldös avatar (egyedi, személyes kép) fogja ajánlani az eBayen “saját” árverését. Persze az is elképzelhető, hogy memsokára az egyik skype-os üdvözlőkártyával hívja majd meg eBayes aukciójára a másikat, miközben vele beszél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik