Belföld

Nem várható gyors döntés a soproni szanatóriumról

Valószínűleg még sokáig nem születik konkrét döntés a Soproni Állami Szanatórium ügyében, de folyamatosak az egyeztetések – nyilatkozta lapunknak Mohai Gábor, a soproni önkormányzat sajtófőnöke.

Mohai Gábor elmondta: a csütörtöki napon is volt egy egyeztetés, és a tárgyalások folyamatosak az önkormányzat és az Egészségügyi Minisztérium, illetve a városon belül érdekelt egészségügyi intézmények között. A cél az, hogy mindenki, az ország és a város lakosságának megelégedésére, működhessen a szanatórium, tehát a döntésnek hosszútávra kell szólnia. Természetesen továbbra is szem előtt tartják, hogy ez csak akkor valósulhat meg, ha az épületet felújítják, és az igényeknek megfelelően fejlesztik.

Az ügyben három megoldás kínálkozik: a szanatóriumot átveszi az önkormányzat, működtetésére egy társulás jön létre, vagy minden marad a régiben – mondta a sajtófőnök. Döntés egyhamar nem várható, de egyvalamiben biztosan egyetértenek a felek: az intézmény működését a lehető legjobb módon biztosítani kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik