Belföld

Házkutatás a kőbányai városházán

Vesztegetés megalapozott gyanúja miatt házkutatást tartottak csütörtökön a X. kerületi polgármesteri hivatalban. Vélhetően a kőbányai alpolgármester az ügy gyanúsítottja.

Varga Jenő, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal munkatársai iratokat foglaltak le a házkutatás során a kőbányai polgármesteri hivatalban. A szóvivő hozzátette: a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított nevét nem közölheti a személyiségi jogokra tekintettel. Annyit azonban elmondott, hogy a gyanúsított – akit csütörtökön már ki is hallgattak – a bűncselekmény elkövetése időszakában az önkormányzat beruházási bizottságának elnöke volt.

Az origo internetes újság értesülése szerint Kaszab Csaba, a kerület egyik MSZP-s alpolgármestere a gyanúsított. Az Index internetes újság úgy tudja, hogy az ügy hátterében fiktív épületfelújítások állnak. A gyanú szerint Kaszab Csaba egy cégnek kiszolgáltatta azoknak a társasházaknak a címét, amelyek indultak ugyan a társasházfelújítási pályázaton, de nem nyertek.

Az ügyészség gyanúja szerint Kaszab, mint a kőbányai vagyonkezelő igazgatóságának elnöke elérte, hogy a fiktív munkák után benyújtott számlákat fizessék ki. A nyomozóhatóság vélekedése az, hogy az így szerzett pénzekből végül a mostani alpolgármester bt-jének számlájára is átutaltak több millió forintot.

Az Index információi szerint az ügyészségi nyomozók a polgármesteri hivatalban tartott házkutatás után az alpolgármestert saját autóján vitték az ügyészségre gyanúsítotti kihallgatásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik