Belföld

Kövér: cselédnemzet lehetünk

A választási kampány nem huszárroham lesz, hanem dzsungelháború. Ha a Fidesz veszít, a magyarok cselédként dolgoznak majd mások javára – mondta a Fidesz politikusa a Reform találkozóján.

Kövér László a Titkok és álmok – az elhappolt rendszerváltás elnevezésű találkozón elmondta, hogy a kampány nem egy huszárroham lesz, hanem szívós, kitartó, rettentő sok küzdelemmel, kudarccal is járó dzsungelháború, amiben csak az lehet az egyetlen remény, hogy a jó emberek többen vannak, mint a rosszak, csak a rosszak hangosabbak.

Szerinte, ahogy eddig, ezután sem feltétlenül a vaskos pártprogramok döntik el majd a választásokat, hanem a kampány, amiben “pénz, paripa, fegyver” nem áll rendelkezésünkre, hanem csak az “emberi erő” – mondta a Fidesz választmányi elnöke.

A politikus szerint egyrészt újra meg kell szólítani azokat “akikhez a politikai információ csak érintőlegesen, tőmondatokban esetleg az is torzan jut el, akiket tehát nagyon könnyű manipulálni, akik miatt Gyurcsány és a bandája végigjárja az összes bugyuta bulvárműsort, mert így lehet szólni hozzájuk és így lehet egyfajta szimpátiát kialakítani” – mondta.

Hozzátette: ezeket az embereket nem szabad lebecsülni, mert lehet, hogy egyszerű emberek, “de nem olyan végtelenül ostobák, mint amilyennek nézi őket Gyurcsány Ferenc és csapata”.

Kitért arra is, hogy a kampány irányait tekintve nincs okuk más célokat kitűzni, mint a család, munka, otthon, tanulás, biztonság kategóriákkal körülírt társadalompolitikai program.

Arra a kérdésre, hogy mi történik ha a Fidesz elvesztené a választást elmondta: “Mi, meg önök, meg a gyerekeink, unokáink végérvényesen arra lesznek ítélve, hogy ebben az országban, a saját földjükön, a saját országukban bérmunkásként, cselédként, zsellérként dolgozzanak mások javára, fizessék a villanyszámlát mások javára, más állam tulajdonában lévő cégeken keresztül más adófizetők jólétének az érdekében, és akinek ez nem tetszik, az (…) hát kereshet magának más helyet” – mondta Kövér László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik