Belföld

Jobboldali sajtóhadjárat az MDF ellen

Dávid Ibolya, Antall Józsefné és Sisák Imre közös sajtótájékoztatón cáfolták a Heti Válaszban megjelent írást, amely szerint Sisák és Gémesi György „átigazol" a Fideszbe, Antall Józsefné pedig megvonja a néhai miniszterelnök nevét a párt alapítványától.

Sisák megítélése szerint egyetlen közös célja lehet az MDF-nek és a Fidesznek, mégpedig az, hogy a 2006-os országgyűlési és helyhatósági választásokat megnyerjék. Mint mondta, az országnak jobboldali kormányra van szüksége, és ezt a jobboldali kormányt az MDF és a Fidesz-MPSZ fogja megalakítani.

Dávid Ibolya ezzel szemben újságírói kérdésre azt válaszolta, bár a döntéseket a párt testületei hozzák meg, de személyes véleménye szerint kizárt, hogy az MDF az MSZP-vel vagy a Fidesszel koalíciót tudjon alkotni. Legalábbis addig, amíg olyan a Fidesz magatartása, mint az elmúlt hetekben.

A Heti Válasz Sisák Imre mellett Gémesi Györgyről is azt írta, hogy a képviselő az MDF-frakció elhagyására készül. Dávid Ibolya elmondta, Gémesi György azért nem volt jelen a sajtótájékoztatón, mert egy Baranya megyei önkormányzati fórumon tart előadást. Ugyanakkor utalt a korábbi nyilatkozatokra, amelyekben a politikus cáfolta, hogy kilépne a frakcióból.

A választási kampány előtt hét-nyolc hónappal csúnya hadjárat indult a “magát jobboldalinak nevező” sajtó részéről az MDF-fel szemben. A Magyar Nemzet, a Demokrata és a Heti Válasz összehangoltan együtt dolgozik ezen.

A Magyar Nemzetet Dávid a “Fidesz pártlapjaként” értékelte, amelynek nem titkolt célja, hogy az MDF-et folyamatosan lehetetlen helyzetbe hozza és lejárassa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik