Belföld

Budapestre látogat a NOB elnöke

Pénteken Budapestre érkezik Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, hogy részt vegyen a Magyar Olimpiai Bizottság 110 éves fennállásának alkalmából rendezendő szombati ünnepségen és kilátogasson a birkózó-világbajnokságra.

A NOB-elnök feleségével délben érkezik, s ebéd után a Testnevelési Egyetemre látogat, majd a Nemzeti Sportcsarnokban jelen lesz a MOB ünnepélyes csapatgyűlésén csaknem ezer, a 2008-as ötkarikás játékokra készülő magyar sportoló, edző és sportvezető társaságában.

Szombaton Sólyom László köztársasági elnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök fogadja őt, majd következik a Nemzeti Színházban a MOB ünnepélyes közgyűlése. A NOB-elnök délután a Papp László Sportarénában, a birkózó-világbajnokságon tart sajtótájékoztatót, s vasárnap utazik el Budapestről.

A MOB-ünnepségre szintén a magyar fővárosba érkezik Juan Antonio Samaranch, a NOB korábbi spanyol elnöke, Rogge elődje, továbbá a környező országok, illetve Lengyelország olimpiai bizottságának elnöke, illetve Patrick Hickey, az Európai Olimpiai Bizottságok (EOC) szervezetének főtitkára és Vitalij Szmirnov orosz NOB-tag.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik