Belföld

Európai bérfelzárkóztatást ígér Gyurcsány

Jövőre a hazai bérek a gazdasági növekedés ütemével bővülhetnek átlagosan - derült ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök napirend előtti felszólalásából. A rendőrök ennél magasabb fizetésemelésre számíthatnak.

Gyurcsány Ferenc hétfői napirend előtti felszólalásában a társadalmi igazságosság és a mindennapi biztonság garantálásáról beszélt. Ennek kapcsán megemlítette az új adótörvényt, a családtámogatási rendszer átalakítására tett kormányzati erőfeszítéseket, illetve az új nyugdíjpolitikát is. A  kormányfő ismét kifejtette a szociális földalapról, illetve a távfűtési támogatásról a napokban bejelentett javaslatait.


A miniszterelnök beszédének fontos eleme volt az európai bérekhez történő felzárkóztatás hosszú távú programja. Mint Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: ha Magyarország fel akar zárkózni Európához, a béreket is növelni kell. Hozzátette: a gazdasági növekedés ütemével megegyező mértékben kell a hazai béreket is emelni. Gyurcsány Ferenc szerint ugyanakkor az egyenruhások, ezen belül is a rendőrök béreinek ezt meghaladóan, akár a növekedés ütemének háromszorosával kell megfejelni, ugyanis csak ez tudja biztosítani a mindennapi biztonságot, a látható rendőrség, a lakótelepi illetve az autópálya rendőrség hatékony működését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik