Belföld

Eredményhirdetés várható az M0-ás tenderében

Eredményt hirdet hétfőn a Nemzeti Autópálya (NA) Rt. az M0-ás körgyűrű 4-es és 31-es számú főút közötti, 6,7 kilométer hosszú szakaszának kivitelezésére kiírt közbeszerzési pályázaton.

Az NA Rt. augusztus 13-án írt ki nyílt közbeszerzési eljárást, amelyre a szeptember 2-i határidőig hat ajánlat érkezett. A kétszer két sávos autóutat 2007. november 31-ig úgy kell megépíteni, hogy később kétszer három sávos autópályává lehessen bővíteni. A kivitelezőnek egyebek mellett meg kell építenie 2 csomópontot, 9 alul- és felüljárót, csaknem 1 kilométer hosszú zajárnyékoló falat, és telepítenie kell 14,5 hektár véderdőt.

A pályázatra olyan cégek jelentkezhettek, amelyeknek út- és hídépítési tevékenységből származó árbevétele az utóbbi 3 évben átlagosan meghaladta az évi 8 milliárd forintot, és rendelkeznek legalább 5 kilométer hosszú új építésű 2-szer 2 sávos befejezett gyorsforgalmú út építéséről referenciával.

A beruházást az Európai Unió Kohéziós Alapja, 2004. december17-i döntés alapján 85 százalékban finanszírozza.

Az M0-ás autópálya további két, összesen 20 kilométer hosszúszakaszának közbeszerzési felhívását a múlt héten tette közzé a társaság, amelyeket szintén jövő év november végéig el kell készíteniük a leendő építőknek.

Az M0-ás körgyűrű keleti szektorában az M5-ös sztrádát a 4-esúttal összekötő 12,5 kilométeres szakaszt, és a 4-es főút Vecsést, Üllőt elkerülő szakaszát, amelyet a Strabag Rt. kivitelez, várhatóan ez év novemberében adják át a forgalomnak. A beruházás a 4 csomóponttal együtt 34 milliárd forintba kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik