Belföld

Baráth: 48,7 milliárdos többlet az uniótól

admin
admin

2005. 09. 26. 15:34

Az autópályák finanszírozásának elszámolása, az ez évi államháztartási hiány esetleges megemelkedése nem akadályozza majd az uniós pályázatokhoz kapcsolódó támogatási pénzek kifizetését – hangsúlyozta Baráth Etele

Az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter az Országgyűlés európai ügyek bizottságának ülésén kifejtette: az Európai Unió a múlt évi, az egyes tagállamok be- és kifizetései kapcsán kialakult egyenlegekről nyilvánosságra hozta az eredményszemléletű elszámolását. Eszerint Magyarország tavaly nettó módon számítva kedvezményezett volt, a be- és kifizetések egyenlegeként 48,7 milliárd forintot kapott az ország pluszban az Európai Uniótól.

„Visszatartott pénz a pályázatok kapcsán nem volt, a kormányzat minden nyertes beruházási terv esetén kifizette az esedékes összegeket” – állította határozottan Baráth Etele, mivel az ülésen az ellenzék részéről felvetődött, hogy bizonyos támogatási pénzeket visszatartott a kormányzat.

Az ülésen Nógrádi Zoltán fideszes képviselő több pontján is vitatta Baráth Etele beszámolóját a tavalyi elszámolásról. A fideszes honatya az Állami Számvevőszéknek a tavalyi zárszámadáshoz kapcsolódó jelentésére hivatkozva elmondta: a számvevőszék jelentése szerint Magyarország 27 milliárd forinttal többet fizetett be az uniós kasszába, mint amennyit onnan kapott.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.