Belföld

Baráth: 48,7 milliárdos többlet az uniótól

admin

2005. 09. 26. 15:34

Az autópályák finanszírozásának elszámolása, az ez évi államháztartási hiány esetleges megemelkedése nem akadályozza majd az uniós pályázatokhoz kapcsolódó támogatási pénzek kifizetését – hangsúlyozta Baráth Etele

Az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter az Országgyűlés európai ügyek bizottságának ülésén kifejtette: az Európai Unió a múlt évi, az egyes tagállamok be- és kifizetései kapcsán kialakult egyenlegekről nyilvánosságra hozta az eredményszemléletű elszámolását. Eszerint Magyarország tavaly nettó módon számítva kedvezményezett volt, a be- és kifizetések egyenlegeként 48,7 milliárd forintot kapott az ország pluszban az Európai Uniótól.

„Visszatartott pénz a pályázatok kapcsán nem volt, a kormányzat minden nyertes beruházási terv esetén kifizette az esedékes összegeket” – állította határozottan Baráth Etele, mivel az ülésen az ellenzék részéről felvetődött, hogy bizonyos támogatási pénzeket visszatartott a kormányzat.

Az ülésen Nógrádi Zoltán fideszes képviselő több pontján is vitatta Baráth Etele beszámolóját a tavalyi elszámolásról. A fideszes honatya az Állami Számvevőszéknek a tavalyi zárszámadáshoz kapcsolódó jelentésére hivatkozva elmondta: a számvevőszék jelentése szerint Magyarország 27 milliárd forinttal többet fizetett be az uniós kasszába, mint amennyit onnan kapott.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.