Belföld

Rita: emberéletet követelt a kitelepítés

Kimerültség miatt csütörtökön életét vesztette egy idős nő, aki a lakosság kitelepítése közben közlekedési dugóba került. Az idős nő Texas államban került dugóba, s kórházba szállítását követően hunyt el.

Az elmúlt két napban több mint egymillió ember hagyta el a Texas állambeli Houston és Galveston városát, illetve más olyan településeket, amelyekre lesújthat az Egyesült Államok déli partvidékét várhatóan a hét végén elérő hurrikán.

Az emberáradat hatalmas fennakadásokat okozott a közúti közlekedésben Texas déli részén, ahol a rendszerint 3-4 óra alatt megtehető távolságokat ezúttal 12-14 óra alatt tudták maguk mögött az autósok. Houstonon autóval átjutni néha több mint hat órába telt.

Időközben a Katrina hurrikánnak áldozatul esett további 33 személy holttestét találták meg az Egyesült Államokban, ezzel 1066-ra emelkedett a természeti csapás halálos áldozatainak a száma – derült ki a hatóságok által nyilvánosságra hozott legfrissebb veszteségmérlegből.

Az újabb holttesteket Louisiana szövetségi államban találták meg. A forgószél pusztítása a legtöbb, immár összesen 832 halálos áldozatot ebben az államban követelte. Mississippi államban 218, Floridában 14, Alabamában pedig 2 ember vesztette életét az ítéletidő következtében. A hurrikánok erejének mérésére szolgáló skálán a 4-es fokozatba sorolt Katrina augusztus végén sújtott le az Egyesült Államok déli partvidékére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik