Belföld

Folytatódik a Triatlon

A tőkegarantált alap három portfolió hozama közül a legmagasabbat biztosítja.

Négy fő befektetési piac három, különböző kockázati szintű portfolióban, melyek hozamai közül a befektető a legmagasabbat kapja meg – ezt a meglepő konstrukciót biztosítja a HVB Bank és a CA IB Alapkezelő legújabb tőkegarantált alapja, a HVB Triatlon 2. Jegyezhető: szeptember 26. és október 21. között.

Nap mint nap érkeznek a hírek a jegybanki alapkamat folyamatos csökkenéséről, mely a lekötött betétek kamatainak visszaesésével jár együtt. Ez a folyamat egyre inkább az új befektetési lehetőségek felé tereli a lakossági befektetőket, akik olyan megtakarítási formákat keresnek, melyek a befektetett összeg kockáztatása nélkül biztosítanak a lekötött betétnél magasabb hozamot.

A HVB Bank és a CA IB Alapkezelő a változó befektetői igények figyelembevételével, a nagy sikerű, előző Triatlon Alap előnyeire építve, s azt tovább bővítve állította össze legújabb befektetési konstrukcióját, a HVB Triatlon 2 Tőkegarantált Alapot. Az Alap több piachoz biztosít hozzáférést, s a befektetett összeg visszafizetésének garantálása mellett nyújt lehetőséget a lekötött betéteknél magasabb hozam elérésére. Azok a befektetők, akik a Triatlon 2-t választják, négy fő befektetési piac hozamából részesedhetnek, ezek a biztos hozamot garantáló magyar pénzpiac, a mérsékelt kockázatú európai ingatlanpiac, a változatos nemzetközi árupiacok és a részvénypiacok. A nemzetközi árupiacokon belül a Triatlon 2 hozamát az olaj, az arany és az alumínium világpiaci árváltozása, illetve a részvénypiacokon belül az USA, Nyugat-Európa és Közép-Európa irányadó tőzsdeindexeinek emelkedése növelheti.

A Triatlon 2 konstrukció egyediségét az adja, hogy az Alap három, eltérő kockázatú portfóliót tartalmaz. Az egyes portfóliókban a négy fent említett piactípus és az egyes alpiacok – a befektetési stílustól függően – eltérő súllyal van jelen. A konzervatív portfólióban magasabb az alacsony kockázatú pénzpiaci és ingatlanbefektetések aránya, a dinamikus portfólió összeállításakor a magasabb kockázatú részvény- és árupiac kap nagyobb hangsúlyt, míg a kiegyensúlyozottban az egyes piacok azonos arányban szerepelnek. A befektető így egyszerre élvezheti a magas és az alacsony kockázatú befektetések előnyeit, mivel a három portfólió közül a legjobban teljesítő hozamát kapja meg amellett, hogy a befektetett összeg minden esetben, garantáltan kifizetésre kerül.

A fenti konstrukció alapján világos, hogy a Triatlon 2 Tőkegarantált Alap mindenben igazodik a lekötött betét helyett új megtakarítási lehetőségeket kereső befektetők aktuális igényeihez: magasabb hozam lehetőségét kínálja alacsony kockázat mellett – a befektetett összeg visszafizetése ugyanis garantált. A befektetést érintő kockázatot tovább csökkenti az, hogy az egyes részpiacok hozamát az Alap lejáratát megelőző másfél év átlagárfolyama és az induláskor érvényes árfolyam hányadosaként állapítják meg, így a futamidő végi időszak esetleges kiugró árfolyamingadozása nem képes jelentős mértékben befolyásolni a hozam végső értékét.

A Triatlon 2 Tőkegarantált Alap kizárólag 2005. szeptember 26. és október 21. között jegyezhető. A befektetési alap zártvégű, a tőkegarancia 100 százalékos, a futamidő 3,5 év. A befizetett tőke és az elért többlethozam a futamidő leteltét követő 15 napon belül, 2009 májusában kerül kifizetésre. Az Alap kibocsátója a CA IB Alapkezelő Rt.


Részletek itt!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik