Belföld

132 millió a romániai árvízkárosultaknak

Eddig mintegy 81 millió forint érkezett a Duna Televízió által az erdélyi árvízkárosultak megsegítése érdekében hirdetett gyűjtésére. A Magyar Vöröskereszt 50,7 milliót gyűjtött.

Szeles Pál, a közszolgálati médium szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy továbbra is érkeznek a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közös akcióhoz az adományok, amelyekből mintegy tízmillió forintnyi a dologi felajánlás.

A Duna Televízió Összefogás napja elnevezéssel augusztus végén tartott egész napos segélyakciót; az adásban többszöri élő kapcsolással tudósítottak a természeti csapás helyszíneiről, a képernyőn közölték annak a bankszámlának a számát, amelyre várták és várják a nézők adományait.

Mintegy 50,7 millió forint gyűlt össze eddig a Magyar Vöröskereszt számláján, amelyet a romániai árvízkárosultak megsegítésére különített el – közölte Kató Ernő, a segélyszervezet főtitkárhelyettese. Továbbra is várják a felajánlásokat, mivel a segélyek a katasztrófahelyzet enyhítésére szolgáltak, a romániai rekonstrukciós munkálatok csak ezután kezdődnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik