Belföld

Szijjártó: Gyurcsány-cégtől bérel helyiséget a MeH

Ma már tudjuk, hogy Gyurcsány Ferencnek rendkívül széles, kiterjedt kapcsolati hálója van - mondta az Apró-Gyurcsány vizsgálóbizottság fideszes elnöke szerdán, a testületi ülést megelőző sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: a miniszterelnöknek olyan kapcsolati hálója van, amelyben felbukkanó emberek hol az állam, hol a gazdaság oldaláról jelennek meg. Nagyon úgy tűnik, hogy ez a kapcsolati háló komoly segítséget jelenthetett Gyurcsány Ferencnek, annak érdekében, hogy ő ma a száz leggazdagabb ember listáján megtalálható legyen – tette hozzá.

Elmondta, hogy amióta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, azóta volt állami forrásból származó bevétele cégeinek. Példaként említette az Altus Rt. esetében a havi több mint egymillió forintos helyiségbérleti díjat, melyet, mint mondta, a részvénytársaság a Miniszterelnöki Hivatal egyik cégétől kapta.

Szijjártó Péter kiemelte: a mai ülésen azt vizsgáljuk, honnan származott Gyurcsány Ferenc tavalyi 100 millió, illetve tavalyelőtti 83 millió forintos jövedelme.

Ezzel kapcsolatban komoly vizsgálatra lesz szükség, hiszen a Gyurcsány Ferencnek kifizetett 75 millió forintos osztalék esetében az Altus Rt. vezérigazgatója olyan felhatalmazás alapján hozta meg a döntését, amely felhatalmazásról később kimondta a cégbíróság, hogy törvénybe ütközik – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik