Belföld

Nagy bajban a Fradi

A kormány nem támogatja FTC tervét, amely szerint mintegy 1,7 milliárd forintot kapna a klub az államtól, és új stadion épülne a jelenlegi Üllői úti pálya helyén. Így a Fradi jövője reménytelennek tűnik – értesült a Népszabadság.

A Ferencvárosi Torna Club elnökségi ülésén arról döntöttek hogy a stadion 2016-ig szóló használati jogát átadják az államnak, és így megteremtődik a lehetősége annak, hogy az állam közreműködésével megépíthetik az új stadiont, és kapnak 1,7 milliárd forintos támogatást.

A Népszabadság információi szerint a kormány két kormányülésen keresztül napolta az ügyet, mert Gyurcsány Ferenc szerint vállalhatatlan a projekt. A lap úgy tudja, hogy a miniszterelnök kedden tárcavezetőkkel és szakértőkkel találkozott, majd úgy döntött, hogy az állam nem költheti bizonytalan sorsú beruházásokra az adófizetők pénzét.

Az döntés értelmében az Üllői úti ingatlanegyüttes használati joga még tizenegy évig a klubot illeti, s a büdzsé állja a fenntartás mintegy 150 milliós költségét. Így mind az FTC további jövője, mind a nemrégiben felvett 238 millió forintos banki hitel visszafizetése is kétségessé vált.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik