Belföld

Az Orbán-bizottság új elnöke hiába várja vissza Répássyékat

Vadai Ágnes, az Orbán-család meggazdagodását vizsgáló parlamenti bizottság új elnöke közölte: visszavárja a testületbe Répássy Róbert és Rubovszky György fideszes és Ékes József független képviselőt. Répássy azonban továbbra sem kíván részt venni a bizottság munkájában.

A vizsgálóbizottság hétfőn megválasztott elnöke azt mondta: Répássy Róbert, Rubovszky György igennel szavazott megbízatására, ez pedig azt mutatja számára, nincs kifogásuk ellene. Levélben kéri a két fideszes képviselő mellett Ékes József független képviselőt is, hogy térjenek vissza a bizottságba. A fideszes politikusok június elején közölték: nem vesznek részt a bizottság munkájában, mivel annak működése okafogyottá vált.

Elmondta: Orbán Viktorhoz, a Fidesz elnökéhez és Áder János frakcióvezetőhöz is levélben fordul, arra kérve őket, vessék latba politikai befolyásukat annak érdekében, hogy a képviselők térjenek vissza a bizottságba.

Az Orbán család gazdagodását vizsgáló parlamenti bizottság idén tavasszal alakult meg azzal a céllal, hogy megvizsgálja – az ÉS-ben megjelent riportsorozat nyomán – a volt miniszterelnök és családja meggazdagodásának körülményeit. Az Országgyűlés házszabálya szerint a bizottságnak jelentés elkészítésével kell lezárnia tevékenységét. E dokumentum várhatóan november 19-re készül el.

Répássy Róbert az MTI-nek kedden: a bizottsági elnök személyében történő változás nem változtat azon, hogy ezt a testületet politikai színjátéknak, egy lejárató kampány részének tekintik. A vizsgálóbizottság működésének kezdeti szakaszában kiderült, hogy valótlan feltételezésen alapul, mert az Orbán család nem gazdagodott állami forrásból – mondta, hozzátéve: továbbra sem vesznek részt a testület munkájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik