Belföld

Kilépett az MSZP városi szervezetéből Salgótarján polgármestere

Kilépett az MSZP salgótarjáni szervezetéből Puszta Béla, a nógrádi megyeszékhely szocialista polgármestere - közölte a politikus kedden az MTI-vel.

“Felfogásban, szemléletben alapvető különbségek alakultak ki a salgótarjáni és a megyei pártvezetés és közöttem, és ezek a személyi kapcsolatokban is döntő változásokat hoztak” – mondta Puszta Béla. Jelenleg “szervezet nélküli párttagnak” tekinti magát a polgármester, még ha ilyet az alapszabály nem is ismer.

Puszta három lehetőséget lát maga előtt: másik szervezetet alapít Salgótarjánban, távozik az MSZP-ből, illetve máshol lép be egy MSZP alapszervezetbe. Elsődlegesen az utóbbiban gondolkodik – jegyezte meg.

Közölte, hogy várospolitikusként továbbra is ellátja a polgármesteri feladatokat, s ebben támogatja a városi pártszervezet is. Az Országgyűlésben továbbra is az önkormányzati bizottság és a frakció tagjaként szeretne dolgozni. Minderről egyeztetések folynak – tette hozzá.


A 2006-os választásokon az MSZP egyébként nem Puszta Bélát, hanem a Tocsik-ügyben ismertté vált Boldvai Lászlót, az MSZP volt pénztárnokát indítja.

Puszta Béla alapító tagja volt az MSZP salgótarjáni szervezetének, majd megyei ügyvezető alelnökként, nyolc évig pedig Nógrád megyei elnökként dolgozott, 1994-től Salgótarján polgármestere, 2002-től pedig egyben a térség országgyűlési képviselője is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik