Belföld

Jó rendőrnek tűnt a karcagi ámokfutó

Kizártnak tartja Szabó Dénes alezredes, hogy a csütörtökön a városban lövöldöző, majd öngyilkosságot elkövető 27 éves rendőr rá vadászott volna. A karcagi rendőrkapitány régen ismerte beosztottját, akit tehetséges rendőrnek tartott.

Szabó Dénes közölte: ha a rendőr le akarta volna lőni őt és a bűnügyi osztály vezetőjét, akkor elmegy a lakására, vagy megvárja őt a kapitányságon. A rendőrkapitány szerint a fiú ahogy meglátta, “bekattant, hogy már a kapitány is mozdult”

Az alezredes felidézte: csütörtökön éppen kerékpárral haladt a város központja felé, és éppen azon a környéken járt, ahol a rendőr is felnőtt és lakott, amikor telefont kapott a kollégáitól, hogy lövöldöznek a kapitányságon. Mivel a szolgálati autó kulcsa nálam volt, a rendőrségi garázshoz ment, ami 300 méterre van a kapitányságtól. Amikor autójával kihajtott a garázsból, az egyik közeli kereszteződésnél balról hátulról, úgy, hogy nem látta a torkolattüzet, az autója kapott egy sorozatot. A kapitány elhajolt a lövedékek elől, gázt adott, de továbbra is lőttek utána, több sorozatot is. Az autón 10-15 lőtt sérülést számolt meg utóbb. “A térdemen láttam, hogy szét van nyílva, a bal karom is sajgott és véres volt, ezért a kórházhoz hajtottam, útközben pedig felhívtam az 112-es segélyhívó számot, illetve jelentettem a történteket a megyei kapitánynak” – mondta.

Szabó Dénes az ámokfutásba kezdett rendőrről szólva elmondta: régebben egy környéken éltek, gyakran találkoztak az utcán. A fiatalember aztán egy időre eltűnt, mint kiderült, szerződéses katona lett Szolnokon, ahol kemény kiképzés után a felderítőkhöz került. Miután onnan leszerelt, jelentkezett rendőrnek, az iskolai gyakorlatokat is a karcagi kapitányságon töltötte, és idén nyáron lett belőle rendőrjárőr. “A bűnügyi osztályon megbízott nyomozót szerettem volna belőle csinálni novemberben, erről a tervemről már ő is tudott. Soha nem volt problémája sem a parancsnokaival, sem az én következetes vezetői stílusommal, sőt úgy tűnt, meg tud felelni az elvárásoknak” – mondta a kapitány, aki már 15 év vezeti a karcagi kapitányságot.

Csütörtökön este a karcagi kapitányság állományába tartozó rendőr késve jelentkezett szolgálatra, majd pisztolyát az ügyeletes tisztre fogta és arra kényszerítette, hogy a fegyverszobából sorozatlövő fegyvert, egy gépkarabélyt több lőszerrel kiadjon. A fiatalember ezt követően lövöldözött a kapitányság épületében a folyosón, majd kijutott az utcára és elmenekült. A városbéli lövöldözések után a rendőrrel rádión tartották a kapcsolatot, és úgy tűnt, hogy a többórás bujkálás után önként bemegy a kapitányságra és feladja magát. Végül közvetlenül a kapitányság épületénél, egy hátsó kocsibejáró előtt 10 méterre főbe lőtte magát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik