Sólyom László környezetvédőkkel túrázott a Zengőn

Sólyom László részvételével zajlott le a zöldszervezetek immár hagyományos Zengő-túrája szombaton. Az államfő magánemberként vett részt a túrán.

Az államfő felesége, Sólyom Lászlóné társaságában érkezett a túra találkozóhelyére, Pécsváradra, ahol Csizmadia László, a Civil Szervezetek a Zengőért Mozgalom alapító tagja, a köztársasági elnököt és feleségét a zöldek nevében egy-egy jelvény és vándorbot átadásával “tiszteletbeli Zengő őrré” fogadta.

Az államfő és felesége mintegy félezer környezetvédő és szimpatizánsaik társaságában gyalogolt fel a Mecsek 682 méter magas csúcsára.
    
Herbert Tamás, a Civil Szervezetek a Zengőért Mozgalom vezetője az MTI-nek azt mondta: a köztársasági elnök részvétele baráti gesztus. Ő korábban, például idén februárban is járt már a Zengőn, csak akkor még nem volt államfő.
    
Csizmadia László értékelése szerint az államfő a túrán való részvételével bizonyította: fontos számára a Zengő ügye és ahogy megválasztása előtt, úgy ezután is elkötelezett híve a környezet védelmének.

Címkék: Belföld