Belföld

Megvonnák az V. kerületi polgármester jogköreit

Megvonnák a polgármester átruházott jogköreit Budapest V. kerületi képviselő-testületének többségben lévő jobboldali tagjai - ezt maga az érintett, Steiner Pál, az MSZP országgyűlési képviselője, Budapest V. kerületének polgármestere jelentette be csütörtökön.

Puskás András, az V. kerületi Fidesz-KDNP frakcióvezetője közölte: az indítvány aláírói elégedetlenek a polgármester munkájával.

A csütörtöki képviselőtestületi ülésen a Fidesz-KDNP-frakció, az MDF-Jobbik-frakció, Tóth Lajossal (MIÉP) és Schneider Mihállyal, a bolgár kisebbség képviselőjével indítványt nyújtott be a polgármester azon jogköreinek a megvonására, amelyeket a képviselőtestület átruházott rá, mivel a kerület vezetője elveszítette bizalmukat – közölte Steiner Pál.

Mint mondta, a beadványt megvizsgálja, és a törvényi előírásoknak megfelelően fogja kezelni.

A sajtótájékoztatón jelen lévő Puskás András, az V. kerületi Fidesz-KDNP frakcióvezetője a tájékoztató után újságíróknak azt mondta: a szervezeti és működési szabályzat módosítását tartalmazó beadvány elfogadása esetén a képviselőtestület által a polgármesterre ruházott – alapvetően gazdasági ügyeket érintő – jogköröket a bizottságoknak adnák annak érdekében, hogy “a jelenlegi centralista irányítása az önkormányzatnak feloldódjon és végre demokratikus irányítás kezdődjön el a kerületben”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik