Belföld

Szijjártó és Gyurcsány kapcsolatrendszere

A Gyurcsány-bizottság fideszes elnöke szerint a miniszterelnök jelenlegi és volt cégeinek tisztségviselői és tulajdonosai az állami szférában is felbukkannak.

Szijjártó Péter, a bizottság szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a kormányfő jelenlegi és volt cégeinek tisztségviselői és tulajdonosai az állami szférában is felbukkannak, mint állami vállalatok vezetői, illetve magas állami tisztségek viselői, és ha megfigyeljük azokat a privatizációs tranzakciókat és hitelfelvételeket, amelyek eddig a bizottság munkája során felvetődtek, akkor meg lehet állapítani, hogy Gyurcsány Ferenc kapcsolatrendszere nagy szerepet játszhatott abban, hogy jelenleg megtalálható a száz leggazdagabb magyar ember listáján.

“Gyurcsány Ferenc kapcsolatrendszere egy olyan poliphoz hasonlít, amelyet ha minél hosszabban vizsgálunk, akkor annál több karja tűnik elő” – mondta a politikus, aki szerint a kormányfő politikai-gazdasági és magánjellegű kapcsolatai egy “nagyon sűrűn átszőtt hálót” alkotnak, amelyet nehéz kibogozni.

Az ülés előtt szintén sajtótájékoztatót tartott Vadai Ágnes, a testület szocialista alelnöke, aki azt kifogásolta: az előterjesztés írásos anyagában az szerepel, hogy Kiss Elemér 1994-ig volt a Minisztertanács Hivatalának vezetője, majd a Környezetvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára, holott csak 1991-ig viselte a tisztségeket. Véleménye szerint fordulat állt be a bizottság elnökének viselkedésében, hiszen míg korábban csak a tények hamis színben való feltüntetéséért ítélte el a bíróság, most tények “hazugságként való beállítása történik meg”.

Szijjártó Péter erre reagálva azt mondta: csupán egy szám elütéséről van szó. Az újságíróknak kiosztott előterjesztésben az 1991-es évszám szerepelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik