Belföld

Megbukhat Csurka

Egy hét múlva hirdet ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla a MIÉP-ből kizárt reformerek által indított perben. A jogerős ítélet megfoszthatja elnöki tisztétől a politikust.

Szeptember 20-án hirdet jogerős ítéletet a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) két és fél évvel ezelőtti országos gyűlésével kapcsolatban indított perben a Fővárosi Ítélőtábla. A párt öt korábbi tagja a tanácskozás azon döntéseit támadta meg a bíróság előtt, amelyek Csurka István ismételt elnökké választásáról szóltak, illetve megerősítették Bognár László alelnök a párt etikai testülete által korábban kimondott kizárását. A felperesek szerint Csurka István csalással érte el újraválasztását, miután önkényesen több nevet kihúzott az elnökjelöltek listájáról, így végül egyedül rá lehetett szavazni.

A Fővárosi Bíróság egyébként idén áprilisban mind a pártelnök-választási, mind pedig a Bodnár László kizárásáról szóló határozatot megsemmisítette, ám nem adott helyt annak a kérésnek, hogy ezen szabálytalanságok miatt rendelje el az országos gyűlés megismétlését.

A MIÉP egykori tagjait az eljárás során Grespik László képviseli. A perben szeptember huszadikán lesz jogerős ítélet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik