Belföld

Rekordkísérlet kekszből

A Győri Keksz- és Ostyagyár székesfehérvári üzemének 15 dolgozója hat óra alatt készítette el 100 négyzetméteren, 53 ezer darab keksz kirakásával Székesfehérvár jelképét, az országalmát ábrázoló címert.

Az ehető, édes alkotáshoz háztartási kekszet használtak fel. A kép egy részét “sápadt”, a kereskedelemben is kapható, hagyományos kekszdarabokból rakták ki, a többit fél-sötétre, illetve majdnem négerbarnára “pirított” darabokból. A munkát szombaton reggel hétkor kezdték és kora délután fejezték be. A mozaik-kép elkészítésével világrekordot állítottak fel, mert ilyen méretű képet, kekszből eddig sehol sem készítettek.

A rendezők szerint néhány éve külföldön toast-kenyérszeletekből állítottak össze egy mozaikot, de az “mindössze” 50 négyzetméteres volt.

A francia Danone Group tulajdonában levő, tavaly 12 milliárd forint nettó árbevételt produkáló Győri Keksz székesfehérvári gyárában tavaly 10 ezer tonna kekszet és ostyát sütöttek, és várhatóan az idén is hasonló mennyiséget állítanak elő – közölte az MTI-vel a cég humánerőforrás igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik