Belföld

Ismét lesz angol nyelvű retorikaverseny

Az Oktatási Minisztérium, BBC Prime és a British Council közös angol nyelvű retorikaversenye középiskolai diákok részére.

A szervezetek közös közlemyénye szerint a tavalyi kezdeményezés után az Oktatási Minisztérium, a BBC Prime és a British Council idén szeptemberben is elindítja közös Teamtalk – Chatangoljunk! Speaking English Together elnevezésű országos, középiskolai diákok részére meghirdetett angol nyelvű retorika versenyét. A fődíj idén is egy kéthetes angliai nyelvtanfolyam a neves King’s Group of Schools egyik iskolájában.

A John Nichols, magyarországi Brit Nagykövet és Magyar Bálint oktatási miniszter közös védnöksége alatt megrendezett versenybe 2004-ben közel 130 iskola, majdnem 200 csapata nevezett be.

A diákok idén is hat fős csoportban nevezhetnek a megmérettetésre. A feladatokat három kategóriában kell teljesíteni: interjúkészítés, monológ és érvelés egy adott (témakörrel kapcsolatos) állítás mellett. Az értékelési szempontoknál a hibátlan angol nyelvtudással szemben a kreativitást, előadásmódot, csoportmunkát veszik majd elsősorban figyelembe.

A verseny három körben (iskolák helyi döntői, regionális fordulók és országos döntő) kerül megrendezésre, a jelentkezés postára adásának határideje: 2005. szeptember 23. A regionális fordulókra az október 15-i és 29-i héten, míg az országos döntőre november 26-án kerül sor Budapesten, a Millenáris Parkban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik