Belföld

Több mint tízezer feketemunkás

Az elmúlt három hónapban végzett ellenőrzései során az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) 3 ezer munkáltatónál, 10 534 munkavállalót érintően állapított meg szabálytalanságot - közölte a csütörtöki ellenőrzési-akció után tartott sajtótájékoztatóján Papp István, a főfelügyelőség elnöke csütörtökön.

A csütörtöki akción, ahol 35 munkaügyi ellenőr mellett 60 rendőr és határőr dolgozott együtt, 3 budapesti építkezésen összesen 100 munkáltatót ellenőriztek. Az építkezéseken dolgozó 442 munkavállalóból 135 külföldi állampolgár volt, és közülük 15-nek nem volt munkavállalási engedélye. A 317 magyar munkavállalóból 133-nál nem volt munkaszerződés, illetve nem volt bejelentve. További 144 dolgozó esetében nem vezették a munkaidő-nyilvántartást.

Csütörtökön összesen mintegy 16 millió forint bírságot szabtak ki súlyos munkaügyi szabálytalanságokért. Külföldi személy engedély nélküli foglalkoztatásáért több mint 4 millió forintot.

A bejelentés nélküli foglakoztatásért a nyári hónapokban összesen mintegy 600 millió forint munkaügyi bírságot szabtak ki a felügyelők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik