Belföld

Nem leszünk ott a focivébén

A magyar labdarúgó-válogatott Zlatan Ibrahimovic hosszabbításban szerzett góljával 1-0-ás vereséget szenvedett a svédektől a Puskás Ferenc Stadionban rendezett vb-selejtezőn, így minden esélyét elveszítette, hogy részt vegyen a 2006-os németországi világbajnokságon.

Ahogy elkezdődött az összecsapás, egymásnak estek a csapatok, nyoma sem volt az első percekben megszokott tapogatózásnak. Az első negyedórában a svédek sokkal többet birtokolták a labdát, de helyzetet nem sikerült kialakítaniuk, mert a Juhász, Éger és Vanczák alkotta magyar belső védők tökéletesen helyezkedtek, egyúttal semlegesítették a vendégek világklasszis csatárkettősét, Ibrahimovicot és Larssont. Huszti lehetősége jó hatással volt Matthäus együttesére, mert utána kiegyenlítetté vált a játék. Ugyan újabb komoly lehetőség egyik oldalon sem adódott, de mezőnyben teljesen egyenrangú partnere lett a magyar csapat a svédnek. Mindkét gárda több ígéretes akciót vezetett, de a védelmek kitűnően zártak, így döntetlennel vonulhattak az öltözőbe a játékosok.

A második félidőben ott folytatódott a meccs, ahol az elsőben abbamaradt: mindkét csapat egyértelműen győzelemre tört, de a hátsó alakzatok hiba nélkül oldották meg feladatukat, így igazi ziccer továbbra sem alakult ki. A játékrész középső részében a magyarok mezőnyfölényt harcoltak ki, s komoly nyomás alatt tartották Isaksson kapuját, azonban nem sikerült megszerezni a vezetést. A hazaiak hatalmas lelkesedésel és rendkívül harcosan futballoztak, amivel kivívták a közönség szimpátiáját, ám hiába próbáltak meg mindent, ugyanis Ibrahimovic a hosszabbításban megvillant, így váratlanul megszerezte a vendégek győztes gólját.

Összességében egy nagyon jó iramú és színvonalas találkozót láthatott a publikum, amelyen nem érdemelt vereséget a magyar válogatott. A mostani kudarc után eldőlt, hogy Magyarország a 2006-os világbajnokságon sem lehet ott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik