Belföld

Az Atigris az Informatikai Biztonság Napján (ITBN)

2005. szeptember 26-án első alkalommal rendezik meg Budapesten az „Informatikai Biztonság Napja "elnevezésű eseményt.

Az Atigris Informatika Rt., melynek egyik fő tevékenysége a biztonsági megoldások szállítása, „A korlátlan lehetőségek biztonsági csapdái” címmel tart előadást – mondta el Sali Róbert vezérigazgatóhelyettes

Az előadás a mai, felhasználóbarát operációs rendszerek okozta komoly biztonsági problémákra ad megoldást, hiszen a munkaállomások oldalán ezen rendszerek egyre nagyobb szabadságot engednek az új technológiát képviselő adathordozók és kommunikációs eszközök rendszerbe illesztésére. Egy néhány száz munkaállomást üzemeltető cég esetén már nagy kockázatot jelent, hogy a plug-and-play támogatást kihasználva kontrollálatlan módon csatlakoztathatóak a digitális fényképezőgépek, a palm és Ipaq kéziszámítógépek, illetve a pen drive-ok szinte bármelyik számítógéphez. Az egyszerű csatlakozás lehetőséget nyújthat a céges adatok kiszivárgására, illetve komoly fenyegetést jelent az ilyen módon támadni képes férgek és vírusok irányából is.

Az Informatikai Biztonság Napja kiváló hátteret nyújt a szakma számára az általánosan alkalmazott „követő jellegű” biztonsági megoldások (betörésdetektáló szoftverek, vírusvédő szoftverek) mellett az un. „preventív jellegű” megoldások megismerésére, azok kipróbálására. Az előadásban az egyik legismertebb ilyen megoldás bemutatására kerül sor, amelyet a luxemburgi székhelyű SecureWave cég fejlesztett ki, az ATIGRIS Informatika pedig sikerrel implementált többek közt a Magyar Nemzeti Bankban és a Honvédelmi Minisztérium Biztonsági Beszerzési és Beruházási hivatalában is.

Az Atigris Informatika Rt. az informatikai biztonság széles skálájával foglalkozik: központilag menedzselt vírusvédelem, tűzfal, hálózati tevékenység monitorozása, VPN, PKI, Központi jogosultságkezelés, email-forgalom menedzselése, internet-elérés szabályozása, a forgalom követése, monitorozása.

Az Atigris Informatika Rt. bemutatása.
Az Atigris Informatika Rt, a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplője. Üzleti hatékonyságot növelő, komplex informatikai- és üzleti megoldásokkal szolgálja ügyfeleit. Segít az igények felmérésében, a rendszerek kiválasztásában, tervezésében, bevezetésében és működtetésében. Saját termékei, és megoldásai mellett több világcéggel dolgozik együtt az informatikai biztonság és a dokumentumkezelés területén. A Microsoft legnagyobb magyarországi partnere, a Microsoft Gold Partneri cím birtokosa. Az Atigris a Microsoft teljes palettáját kínálja az irodai szoftverektől a Navision és CRM illetve portál megoldásokon át az elektronikus oktatási rendszerekig.
Az Számalk Informatika Rt. 2005 áprilisában – egy image megújító kampány keretében – a tradicionális és jól ismert nevét változtatta Atigris Informatika Rt.-re.

Atigris Informatika Rt.
1119 Budapest, Etele út 57.
Tel.: 206-1996
Fax.: 206-2008

Email: adminisztracio@atigris.hu
WEB: www.atigris.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik