Belföld

Iskolát váltott egy végzős osztály

admin
admin

2005. 09. 02. 13:57

A 27 fős végzős osztályból 22-en másik gimnáziumban folytatják tanulmányaikat Nyíregyházán, miután osztályfőnöküket elbocsátották.

A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium egy végzős osztályának döntő többsége – huszonhétből huszonkettő diák – úgy döntött, máshol, a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban fejezi be középiskolai tanulmányait. Az átiratkozott diákok itt is egy osztályközösség tagjaiként járhatnak majd iskolába.

A diákok tiltakozásuk jeléül határoztak a távozás mellett, ugyanis osztályfőnöküket munkaköri kötelezettségeinek elmulasztására hivatkozva elbocsátották. Az igazgatóság a gyerekek kifejezett kívánsága ellenére hagyta jóvá a tanár menesztését. A diákok azt kérték, hogy amíg le nem érettségiznek, vonják vissza a döntést.

Az iskola MTI-nek küldött nyilatkozatában az áll: “A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium vezetése és tantestülete sajnálatát fejezi ki, hogy iskolánk egyik végzős osztálya (22 fő) másik gimnáziumba iratkozott át”. Hozzátették: “minden átjelentkezett diákunknak üzenjük, amennyiben korábbi döntését módosítani szeretné, úgy őket szeretettel fogadjuk vissza”.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

cof
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.