Belföld

Átalakulás a Groupamánál

2005. szeptember 1., Budapest – Szerkezetátalakítással, új tisztségviselők kinevezésével, valamint a közeljövőben kezdődő átfogó kutatáson alapuló, harmonizált biztosítási termékpalettával kívánja piaci pozícióját megerősíte

„A Groupama Biztosító intenzív fejlődési szakaszba lépett, és ezt a cég kiegyensúlyozott ügyfélállománya és a tervezettnél kedvezőbb eredmények is alátámasztják. Az ősszel elinduló – mindannyiunk számára kívánatos – átalakítási folyamat célja egy korszerű infrastruktúrájú, minőségi biztosítási és ügyfélállománnyal rendelkező, hiteles biztosítótársaság pozíciójának megerősítése” – nyilatkozta François Maresquier, a Groupama Biztosító Rt. vezérigazgatója.

A 2005 szeptemberében elindított folyamat első lépéseként négy új igazgatói és osztályvezetői kinevezéssel és több korábbi funkcióterület összevonásával három fő üzletágat alakított ki a Groupama menedzsmentje. A már létező életbiztosítási igazgatóság mellett megalakult a nagyvállalati és bróker igazgatóság (NBI) – amelyben az alkuszigazgatóságot és a nem-életbiztosítási igazgatóság nagyvállalati területét vonták össze –, valamint a lakossági és kisvállalkozói vagyonbiztosítási igazgatóság (LKVI). Ez utóbbi a gépjármű igazgatóság és a nem-életbiztosítási igazgatóság lakossági és kisvállalkozói területének összeolvadásának eredménye. Az új stratégia kialakításával a biztosítótársaság nem csak a működési hatékonyság növelését célozza meg, de egyértelműen meghatározta két fő fejlődési irányát is.

A változások összhangban állnak a cég azon stratégiai céljaival, mely szerint a Groupama Biztosító magyar családok biztosítottságához szeretne hozzájárulni a biztosítási termékek teljes kínálatával, 38 irodából álló országos hálózatán keresztül. A társaság különleges hangsúlyt fektet a jövőben is arra, hogy minden irodája családi biztosítási központként működjön, tehát bármely Groupama irodába betérő ügyfél ugyanolyan professzionális személyes tanácsadásban részesüljön akár családjáról, nyugdíjaséveiről szeretne gondoskodni, vagy megtakarításait szeretné befektetni, illetve ha lakását, gépjárművét kívánja biztosítani. A szerkezetátalakítás érinti a központi ügyfélszolgálati funkciókat is, amelyet szeptembertől az LKVI irányít, a gépjármű- és vagyonbiztosítások állománykezelése és kárrendezése, valamint a gépjármű-, lakás- és kisvállalkozói biztosítási termékek fejlesztése és kockázat-elbírálása mellett. A területek összevonásán keresztül a biztosító a gépjármű-, lakás- és felelősségbiztosítások területén egységesen magas minőségű ügyfélkezelést kíván nyújtani – 170.000 jelenlegi és új ügyfele részére.

A stratégia része a mindezidáig eredményesen működő, és a brókerek által is elismert brókerstratégia megerősítése, mely szerint a Groupama Biztosító hosszú távú együttműködésre törekszik azokkal a biztosításközvetítő partnerekkel, akik garantálni tudják ügyfeleik részére a Groupama minőséget. A szerkezetátalakítás részeként a NBI-hez tartozik ezután a biztosító alkuszreferens-hálózata, valamint a vállalati vagyon- és szállítmánybiztosítás területei.

A struktúraváltással összhangban 2006 év elejére a Groupama teljes egészében harmonizálja hazai lakossági-, vagyon-, és kisvállalkozói biztosítási termékkínálatát. A fejlesztési folyamatok felgyorsításának céljából a cég egyrészt megerősíti a Groupama Csoporttal fennálló kapcsolatait, másrészt adaptálja az anyavállalat biztosítási knowhow-ját.

###

Groupama Biztosító Rt. (www.groupama.hu ):
A 2004. őszi névváltást megelőzően, a Groupama Biztosító Rt. 1991 óta van jelen a magyar piacon. A hazai biztosítótársaságok 8. helyezettje folyamatosan fejlesztett szolgáltatásaival minden stratégiai biztosítási ágban képviselteti magát. Franciaország második legnagyobb biztosítótársasága, a Groupama Csoport 2004-ben elért 12,8 milliárd eurós forgalmával és 10 országban gyűjtött tapasztalatával áll a magyar leányvállalat mögött.


További információk:


Paulányi Beáta
Groupama Biztosító Rt.
(06-1) 279-4274
beata.paulanyi@groupama.hu
Béres Anikó
B&D ComMedia Kft.
(06-1) 201-2512
aniko.beres@commedia.hu


Ajánlott videó

Olvasói sztorik