Belföld

Aláírt a Mönchengladbachnál Lisztes

Az utolsó pillanatban megegyezett a Borussia Mönchengladbach vezetésével a magyar válogatott középpályás, aki egy évre szerződött a német élvonalban szereplő klubhoz – írja a kicker.

Lisztes Krisztiánért nem kellett egy fillért sem fizetnie a csapatnak, mivel a játékosnak nem volt érvényes szerződése. Az elmúlt szezonban a Werder Bremenben játszott a 29 éves középpályás, azaz játszott volna, ha sorozatos sérülések nem hátráltatják. A bajnokság befejeztével a brémaiak szerződést bontottak az egykori Üllői úti kedvenccel. A sajtóban számos találgatás megjelent, hogy hol is folytathatja Lisztes. Több német együttes mellett az olasz Chievo neve is felmerült, de olyan pletykák is keringtek, amelyek szerint hazatérne a válogatott.

A csütörtökön aláírt szerződés ugyan csak egy évre szól, de plusz egy évre szóló opciót fenntartott magának az egyesület. Ráadásul a magyar focista szerződése erősen teljesítményorientált. Ezzel azonban nem lehet probléma a csapat sportigazgatója, Peter Pander szerint. „Krisztián már kilenc éve játszik magas színvonalon a Bundesligában, a Brémával ráadásul bajnokságot és kupát is nyert. Kreatív játékosnak tartom, aki biztosan sokat fog segíteni a csapatnak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik