Belföld

Az ÁPV Rt. nem ért egyet a bíróság döntésével

Az ÁPV Rt.a Budapest Airport Rt. privatizációs eljárása során minden jogszabályon alapuló kötelezettségének eleget tett és a jövőben is eleget fog tenni, ide értve a munkavállalók érdekvédelmével kapcsolatos előírásokat is – áll a vagyonkezelő szerda esti közleményében.

Ennek alapján a Budapest Airport Rt. és annak üzemi tanácsa közötti, nem peres eljárás elsőfokú ítéletével – amelyben a Fővárosi Munkaügyi Bíróság érvénytelenítette az eljárást – nem ért egyet.

Az ÁPV Rt. a BA Rt. privatizációja kapcsán is, mint minden múltbeli és jövőbeli tranzakció során, különösen nagy gondot fordít arra, hogy a privatizációban érintett munkavállalók jogai és érdekei az eljárásban érvényesüljenek. Ennek érdekében 2005. márciusa óta folyamatos írásos és szóbeli egyeztetéseket és véleménycserét folytat a BA Rt. munkavállalóit képviselő szakszervezetekkel és az üzemi tanáccsal.

Az ÁPV Rt. a Privatizációs törvényben kapott felhatalmazás alapján a gazdasági rendszerváltás végrehajtása és lezárása érdekében, a hozzárendelt vagyon részét képező vagyontárgyak, tulajdonrészek értékesítése során folytatja a BA Rt. privatizációs eljárását, a vonatkozó törvényi és szakmai előírások körültekintő figyelembevétele mellett – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik